söndag 9 september 2012

Zucchinigratäng

Ibland är det gott med något lättare men ändå varmt till kvällsmat och då tycker jag att en zucchinigratäng är perfekt. Zucchini behöver en hel del salt så va inte så rädd för att salta, annars smakar den inte så mycket.

Recept

1 Zucchini
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g krossade tomater
1 dl grädde (havregrädde för laktosfritt)
färsk timjan
1-2 pkt bacon
Ost för gratinering
Salt & Peppar


Hur jag gjorde

Skiva zucchini och lök i tunna skivor, varva omlott i en oljad form. Salta och peppra mellan lagren. Blanda tomatkross med grädde, pressad vitlök och hackad timjan och häll över zucchinin. Toppa med riven hård getost (eller valfri ost) och gratinera ca 20 min på 200 grader. Knaperstek baconet för att sen hacka till kross, toppa med bacon innan servering.

1 kommentar: