söndag 16 september 2012

Pumpamos

Nu när det är höst ute, luften är klar när det inte regnar då vill säga.. då är det mysigt med mat som värmer, soppor, grytor och rotfrukter. Idag har jag gjort ett pumpamos på butternutpumpa, vilken är den jag tycker är godast. Och Pumpamos var inte så tokigt faktiskt, lite goda kantareller till det här hade funkat alldeles utmärkt.

Recept

Pumpamos
1 Butternutpumpa
ca 50 g smör
1 tsk cayennepeppar
1/2 dl grädde
salt & peppar

Sky
Steksky från köttet
2 msk kalvfond
1 tsk socker
salt & peppar
2 dl vatten
Redning

Fläskfilé - Skär lite tjockare bitar, salta, peppra och bryn köttet på alla sidor.
Grönsaker - Sparris och Broccoli som har kokat i lättsaltat vatten.
Timjan som garnityr och smakhöjare.

Hur jag gjorde
Skär bort skalet från pumpan och dela den i mindre bitar, koka den i saltat vatten. När pumpan är mjuk stöt den med en potatisstöt, blanda i smör, grädde och kryddor och viska upp men en elvisp.
När du har brynt köttet runt om på alla sidor låt det gå färdigt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
Ta vara på stekskyn efter du har brynt köttet, häll på vatten, kvalvfond och kryddor, låt det koka ihop för att sen reda av med maizena vid behov.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar