söndag 2 september 2012

Risnudlar med Lax

I går var vi nere i skåne och firade goaste gudbarnet som fyllde 4 år, härlig dag med fina människor!
Väl hemma ikväll igen var det något till kvällsmat som stod på schemat. Tycker att det är kul att se vad kylskåpet har att erbjuda och göra det bästa av det som finns. Så ikväll fick det bli ungnsbakad Lax med risnudlar.

Recept


Lax
Risnudlar
1 halv Purjolök
1 morot
Blomkål, ca 3 buketter
2 klyfta vitlök
1,5 cm ingerfära
4 msk teryaki sauce
3 dl vatten
2 msk japansk soya

Hur jag gjorde:

Lägg lagom stora bitar lax i en oljad ugnssäker form, salta, peppra och lägg en klick smör på varje bit, ca 15-20 min på 175 grader.
Strimla purjolök och morrot och ingerfära, skiva blomkål och vitlök, fräs i lite olivolja en stund för att sen hälla på vatten, soya och teryaki sås. Koka risnudlarna och när dom är färdiga blanda i dom i såsen, serveras till laxen. En skvätt lime piffar ju alltid till så det hade jag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar