Det här är en höjdare tycker jag! Helgrilla fisk! Huvud, skinn och hela tjottabalongen :) Och i detta fallet hade jag lyckan att få njuta av nyfångad Fjällröding.
Gnid in fisken, med vitlök, örter, citroncest och olivolja, salta och peppra, både utanpå och inne i fisken. Grilla. Serveras till smörslungade potatisar, färsk bladspenat, kokt sparris och sockerärtor.
När det gäller potatisen så förkokar man den, lägg sen en stor klick smör i en panna och låter smöret bli gyllenbrunt, lägg sedan i potatisar och låt dom fräsa med smöret en liten stund.
Kryddning
Cest av 2 citroner och saft av en 1 citron
Färska örter såsom Bladpersilja och Timjan (1 kruka Bladpersilja och 1/2 kruka timjan)
4 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
1 dl olivolja
Salt & Peppar
Använder även en kryddblandning av fänkål, rosépeppar, saffran och dillfrön.
Hacka örterna, riv och pressa citronen och vitlöken, blanda ner i oljan och tillsätt kryddor, salt & peppar, Gnid in fisken och lägg på grillen.
Bon Appe!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar