torsdag 14 februari 2013

Pad Thai

Hej igen!
Får börja med att be om ursäkt för att jag inte har varit så flitig på bloggen på länge men nu är jag på banan igen! Då jag är gravid och matlusten har varit under all kritik allt för länge och likaså inspirationen för allt vad mat heter har jag börjat hitta tillbaka till mitt rätta jag igen. Det är lustigt hur det kan bli för en som älskar mat i alla dess former, men så när hormonerna tar över kroppen är det bara frukt, knäckebröd och spagetti som gäller. Men nu är jag back on track!

I dag tänkte jag lägga upp ett recept på Pad Thai som är en Thailänsk favorit och jakten efter den perfekta Pad Thaien har varit lång, det som ofta saknas är Solen, värmen, vattnet och det härlig myllret av människor, men med detta recept har jag nog kommit så nära jag tänker mig en Pad Thai.

Recept

500g kycklingfilé
400 g Risnudlar, blötläggs i kallt vatten
200 g böngroddar
2 msk olja
4 st vitlöksklyftor, hackade
125 g strimlad vitkål
5 st hackad salladslök
2 st ägg
Lime
jordnötter/cachewnötter, hackade
1,5 msk fisksås
3 msk sweet chilisås
3 msk soya
3 msk tamarisås
2 tsk strösocker
Färsk koriander

Hur jag gjorde

Blötlägg äggnudlarna i kallt vatten, ca 20 min, låt det rinna av i ett durkslag, skölj böngroddarna.
Strimla och bryn kycklingen, peppra och salta försiktigt, lägg kycklingen åt sidan en stund.
Blanda fisksås, sweet chili, soya, tamarisås, socker i en skål.
Häll i olja i en wokpanna/traktörpanna och lägg i nudlarna, rör om hela tiden så att dom inte klibbar ihop, tillsätt vitlök, böngroddar och den strimlade vitkålen, fortsätt och rör om. När nudlarna börjar mjukna rör ner äggen och låter dom steka med nudlarna, smaksätt med soyablandningen och låt kycklingen gå med i slutet. Toppa rätten med de krossade nötterna, pressad lime och färsk koriander efter tycke och smak.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar