torsdag 21 februari 2013

Gulasch Soppa med Kalvfärs

Fredag och helg!
Visst är det underbart när fredagskänslan infinner sig, det är lite extra trevligt på jobbet och människor verkar ha lite extra energi över! Man åker hem med ett leende på läpparna och vet att det är helg, får vara med sina nära och kära, laga lite extra god mat och kanske ta dagen som den kommer eller göra något man har längtat efter.

I dag tänkte jag bjuda på en soppa till, tycker att det är smidig och god mat när det är snö och kallt ute och man kanske har tillbringat dagen i backen eller i spåret.

Recept

6 pers
700 g färs (kalvfärs valde jag denna gången)
1-2 burk krossade tomater (en god sort)
5 dl vatten
1 gul lök
4 potatisar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
4 st salladslökar
1-2 paprika
1/2 Zucchini
Färsk timjan
3 msk René Voltair buljong
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
salt & peppar

Hur jag gjorde

Börja med att bryna färsen, salta & peppra, tillsätt lök och vitlök. Häll i krossad tomat, vatten och buljong. Skär potatis, morrötter och paprika i små bitar och lägg i. Fyll på med kryddor såsom spiskummin, paprikapulver, gurkmeja, en knippe färsk timjan, salt & peppar. Låt puttra under lock i 30 min (gärna längre) och fyll på med vätska om det skulle behövas. Skiva salladslöken och hacka zucchini och låt det gå med soppan på slutet. Servera soppan som den är eller med en klick aioli eller yoghurt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar