fredag 24 oktober 2014

Kaneläpplen

Idag känner jag av lite julstämning... Kan det vara vädret tro? Kallt, regnigt och grått! Har i alla fall ingen som helst lust att gå ut, känner mer för att mysa runt bland tända ljus, titta på film och gosa med barnen och mannen lite då med! Eller så kan man göra denna enkla efterrätt till kvällen med varmt äpple som fräser med lite kanel och socker. Och kaneldoft som sprider sig i huset och ger värme och hemtrevnad passar perfekt en dag som denna!

Du behöver några goda äpplen (min favorit är Aroma) 
Socker
Kanel
Smör

Crunch
1dl mandelmjöl
1dl havregryn
50g smör
1msk socker

Rostade nötter och vaniljglass

Du skala äpplen och tärna i lagom små bitar, fräs en stund på panna i en klick smör och krydda äpplena med kanel och en gnutta socker. Socker får man prova sig fram med beroende vilken äppelsort man väljer. Äpplena ska bli mjuka men inte mos, det går fort så håll lite koll! 

Crunchen gör du genom att smälta smör och sen blanda i mandelmjöl, havregryn och socker, rör runt så att allt blandas sen häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 7 min på 175 grader (ska få färg men inte brännas) 
Detta går att förbereda innan och sparas på burk i några dagar om det inte går åt!

I med varma kaneläpplen, på med en kula vaniljglass och toppa med crunch och rostade nötter så har du en god och höstig dessert!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar