torsdag 4 september 2014

Höstig nötfärsgryta

Ny helg börjar att närma sig och det gäller att ta vara på de soliga och varma dagar vi har nu! Ett tag till går det nog bra att gå strumplös utan att frysa om fötterna!
Men jag har ändå höstkänslor och känner för att äta lite mustigare mat så som köttgrytor och svamprisotto mm. Härom dagen gjorde jag en köttfärsgryta med en touch av höst. Nötfärs är faktiskt inte min favorit, har lite svårt för smaken konstigt nog men tillsammans med lite mustigare smaker samt att det får koka länge så går det bra! 

Recept

Nötfärs
1 lök
2 klyftor vitlök
En skvätt rött vin
Trattkantareller 
Gula kantareller 
( valfri svamp samt mängd )
2 msk lingonsylt 
2 msk oxfond 
Grädde (så mycket man vill)
2 dl Vatten 
Timjan
En nypa socker
Salt & peppar

Fräs lök, vitlök och nötfärs. Häll i en skvätt vin samt lite vatten och blanda ner svampen, fond och lingonsylt. Låt puttra under lock i minst 20 min, blanda i grädde på slutet och smaka av med salt, peppar och ev lite färsk timjan. En höstig vardagsrätt som kan serveras till ris eller pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar