Falukorv är nog den godaste korven! Och det ska då vara Vaggeryds korv och ingen annan enligt mig. Så idag fick det bli en variation av Falukorv i ugn, en vardagsrätt som är smidig att göra!
Recept
Falukorv
500 g krossade tomater
2 dl grädde (havregrädde för mjölkfritt)
2 msk ketchup
1-2 msk lantbuljong
1 gul lök
5-6 stora saltgurkor
1 gul paprika
Fetaost (på får & getmjölk)
salt & peppar
Hur jag gjorde
Skär korven i lite tjockare skivor, för här är det gott om det inte är sönderhackat utan lite grövre textur på ingredienserna. Bryn dom först lite i en panna för att sedan lägga upp korven i en form. Blanda de krossade tomaterna med grädde, ketchup, lantbuljong, salt & peppar och häll över korven. Klyfta löken paprikan och saltgurkorna och fördela runt och på korven, toppa med fetaost och sen in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Serveras till potatismos, ris eller quinoa. (Toppat med ärtskott)
Wow vad läckert! Detta vill jag äta typ NU!
SvaraRaderaNu har vi avslutat dagens middag som blev din falukorv i ugn. Mycket gott!!! Gick hem hos hela familjen.
SvaraRadera