torsdag 15 januari 2015

Wokat

Här hemma är det sjukstuga, regn och rusk! Då lyssnar jag på Norah Jones, pysslar om min lille sjukling, dricker kaffe och försöker ta igen vilotid ifrån alla vakna nätter... Och så lagar jag ju lite mat med så klart! Härom kvällen blev det en wok som är så god men som jag glömmer av mellan varven!

Ca 800g ryggbiff (kycklingfilé eller fläskfilé)
1 röd lök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini 
Ca 8st champinjoner
Spetskål ( valfri mängd )
1 broccoli 
3 st morötter
Pastaskruvar till 4 pers

Marinad
1/2 dl japansk soya
1 dl teriyakisås 
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk fisksås

Currysås
2 dl créme fraishe
1 msk mango chutney
1 msk curry eller mer
Salt & peppar

Aioli 
2 dl créme fraishe
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
Salt & peppar

Börja med att skiva, hacka och strimla grönsakerna till lagom stora bitar, likaså köttet. Koka pastan al dente. Woka sedan grönsakerna i omgångar på hög värme och börja med dom som tar längst tid på sig tex morötter. Stek köttet för sig (salta och peppra). När allt är tillagat blandas allt i pannan tillsammans med marinaden.
Serveras med aioli & currysås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar